štvrtok 31. júla 2014

Istoty akože slnko zapadá a rôsol je hengavý.

,,A čo sa vlastne stane? Vyhrá jeden alebo druhý. Pre mňa je to podstatné, takisto i pre vás, lebo od toho závisí, či zarobíme desať alebo dvadsať melónov. Ale pre obyčajný ľud? Tým je to šuma fuk, ostanú s holou riťou rovnako pri jedno ako pri druhom. A ja sa preto pýtam, prečo by ich to kurva malo zaujímať, čo? Odpovedzte mi na túto otázku a sme v suchu, do dvoch mesiacov vyhráme voľby." - Adam Lambert

Čo to citujem? Prečo to citujem? Kandidáta. Na to, že je to slovenský film, ktoré z rôznych dôvodov neobľubujem, by som ho s čistým svedomím odporučila pozrieť. Fico mal v podstate dobrú kampaň, zahrať to na istoty. Včera, keď som kráčala mestom a tlačila vedľa seba bicykel, pretože som po troch rokoch skoro zabudla bicyklovať, uvedomila som si, koľko "istôt" všade je. Strategicky rozmiestnené ako nášľapné míny. Nič, ticho a potom bum, a niekto príde o nohu. Ako keď zatvorili Komunál. Tiež to bola istota istôt. Teraz je namiesto Komunálu Prima banka, ja sa už nemusím báť, že odtiaľ na mňa vybehne nejaký opilec a takisto ma odtiaľ nebude "vyrušovať" harmonika a kvázi námornícky spev. Nikdy som vnútri nebola, ale naštvalo ma, keď tú nevzhľadnú budovu zavreli a prerobili.
Iné istoty ostávajú a robia česť svojmu menu.
Číňak Maximo na rohu s nevkusnými vecami a modrou omietkou, nový svadobný salón Violetta nový už desať rokov minimálne, reštaurácia Mýto s tatarákmi a pomalým wifi a otáčacia sa taška Billy, aj keď občas mám pocit, že už ani ona sa netočí a nesvieti podľa otváracích hodín, ako by mala.
Sú to upokojujúce body, ktoré možno nemajú ako také nič do seba, ale ich existencia má. Ako zaspávanie pri kriku susedov - viete, že ich neskolil infarkt alebo taliansky mafián a hneď sú krajšie sny.
Takže si pozrite Kandidáta alebo aj nepozrite, ak nechcete premýšľať, smiať sa, počúvať príjemný hlas hlavnej postavy a pochybovať o cirkvi viac ako doteraz. A hlavne majte svoje istoty. Fica sme si síce nezvolili, napriek tomu je s nimi (a bez neho) život akýsi stabilnejšie príjemnejší.

PS: potrebujem jeansy, ktoré mi sadnú na chudé nohy a nebudú odstávať na relatívne chudom bruchu, keby niekto vedel, kde sa tento zázrak nachádza, má u mňa... niečo.

5 komentárov:

  1. možno ten film stojí za kuknutie, ale ja sa k tomu nedokopem lebo slovenské seriály a filmy beriem..hm.. za odpad :D (nájde sa síce pár výnimiek..pár)

    jeansy asi v h&mku :) alebo ak to riskneš bez skúšanie tak tu majú mega dobré rifle :) http://www.cheapmonday.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som si tiež vravela, že slovenské filmy, to sú zdeptané straty času, takže chápem :)
      dik, dik za to, poobzerám sa, myslím (dúfam), že cheap monday niekde nájdem aj na vyskúšanie, lebo zas taký dobrodruh nie som :D

      Odstrániť
    2. S jeansami mávam presne taký problém ale ja som si našla jedny pekné v bershke :D

      Odstrániť
  2. O jeansoch síce neviem nič ale objavenie slova "hengavý" ma napĺňa obskurnou radosťou (---asi tri krát som to slovo prečítala ako dengľavý, čo sa mi spolu s rôsolom páčilo tiež ale hengavý rôsol..to áno)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. co sa tyka rifli skus stradivarius :)

    Pozyvam na DERMACOL giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/07/letna-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť