streda 27. novembra 2013

Priatelia sú ako čokoláda..


Keď sa občas pozriem na svojich priateľov, uvedomím si, že neviem vymenovať ani dva dôvody, pre ktoré sa spolu bavíme. Na veci máme rozdielne názory a vytáčame sa svojim správaním. Viem, že ak by som ich práve teraz spoznala, zmýšľala by som o nich ako o nesympatických ľuďoch, ktorým by som sa mala vyhýbať. Keby som sa s nimi stretla práve teraz, neboli by sme priatelia. Ale ja naozaj nechápem, prečo to tak je. Možno preto, že ľudia sa pred ostatnými nesprávajú prirodzene. Snažia sa byť milý, vtipný, zaujímavý, príťažlivý, očarujúci a pritom to svoje čaro strácajú. Nerobia to naschvál, teda aspoň ja nie. Ale vidím sama na sebe, že pri rozhovore so spolužiačkami som iná ako pri kamoškách. Nesmejem sa tak, chcem pôsobiť vážnejšie a inteligentnejšie. A pritom mám pocit, že čím viac sa snažím, tým komickejšie a hlúpejšie vyzerám.
Ale ,čo ak je to tak lepšie? Áno, ľudia vám povedia, aby ste boli samým sebou, ale načo je dobré ukazovať svoje pravé ja ľuďom, ktorí si takú poctu ani nezaslúžia a sami sú pretvárka? Ja som rada samou sebou, ale len pri ľuďoch, pri ktorých mám istotu, že hoci ma nepochopia, nebudú ma súdiť.
Keď sme boli menší,myslela som, že ma moji priatelia úplne chápu. Že sú rovnakí ako ja a prežívajú to isté. Mali sme rovnaké záujmy a obľúbené seriály, filmy, pesničky... Ale ako sa píše na múdrych obrázkov visiacich na tumblri PEOPLE CHANGE. Ja som sa tiež zmenila a moji priatelia tiež. Ale naše zmeny sme navzájom ovplyvňovali a aj keď sme každí kráčali iným smerom, ostali sme spolu. A to je na priateľstve to najlepšie.

Veľmi krátko-krátky príspevok a keďže vo foťáku mám momentálne len fotky svojho psa a nechcem to tu nechať len také...holé, pridávam vám pár mojich pesničiek, ktoré by som nenazvala obľúbenými, ale rozhodne ich mám aspoň trochu rada.
Ak máte tip na nejakú dobrú hudobnú skupinu, seriál alebo film, tak napíšte, pretože sa vážne nudím a nechce sa mi učiť fyzikuuu.

http://www.youtube.com/watch?v=qY--Yu4kzz0
http://www.youtube.com/watch?v=wUuhnehs474

http://www.youtube.com/watch?v=xADSSBs34is
http://www.youtube.com/watch?v=CiYfzcEwQ9o


4 komentáre:

  1. Krásny článok.
    Vieš prečo ste priatelia? Lebo je fajn, keď sa ľudia dopĺňajú. Predstav si, že by každý bol ako ty. Mal by rovnaké záujmy, predstavy, túžby, obľúbené filmy a hudbu...takto si každí vyjadrí svoj názor, aj keď nie vždy musí byť taký, aký chceš (chceme) počuť.
    a áno ľudia sa menia. meníme sa. správame sa inak než pred rokom, máme iné sny, inak zmýšľame. a veľa vecí by sme spravili inak, keby sme mohli.
    a buď sama sebou. lebo vtedy je veľa vecí ľahších, ako sa pretvarovať.
    (a pár ,lovely, tipov na filmy- the perks of being wallflower, lol, wow (!!), the hunger games,..the carrie diaries)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. moje dlhé priateľstvo nevydržalo a bola som nahradená ( možno moja chyba, možno by som to mohla napraviť, no nechce sa mi...) ale čo už, všetko je na niečo dobré. Spoznávam nových ľudí, no občas sa bojím dôverovať im, pretože sklamania sú sklamania.
    A preto je vážne super, že máš priateľov ktorým môžeš úplne dôverovať, že máš pri sebe ľudí, čo ti vždy pomôžu a spríjemnia ti náladu, čo ti vždy povie svoj názor bez pretvárky.. je super mať niekoho pri kom je človek sám sebou... dobre dobre, dosť citových výlevov ja som len chcela :
    Prajem ti aby ti tvoje priateľstvá vydržali navždy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto je úžasne napísané. Ja som mala kamarátky. Vtedy boli najepšie. Až kým ma nevymenili a nezačali sa správať tak, ako sa správajú. Stále sa bavíme, ale nieje to to, čo predtým. Teraz mám skutočné najlepšie kamarátky, ktoré sú síce o rok mladšie a dosť odlišné, ale máme podobný vkus, sme závislé na rovnakých veciac (štýl hudby a tak, neberte to... v tom inom zmysle). Tak nejak sa navzájom dopĺňame. Pri nich sa nemusím pretvarovať, nebojím sa povedať, čo si skutočne myslím.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja by som ťa uskupinovala k smrti, ale... nedovolíš mi ":(" a.k.a. smutný ksichtík

    OdpovedaťOdstrániť