piatok 21. februára 2014

Človek by si povedal...

...že cez prázdniny je kopec času (a že v zime je sneh, že áno...)
....že niektoré veci nikdy nezabudne (čo som to..)
.....že ešte existuje niečo úmerné veku (neverím na to, okrem vrások a pomočovania)
......že bodky všetko vyriešia (a to možno aj hej)

Ako vždy, voľný čas prešiel rýchlejšie, akoby hocikto chcel, a ja neviem, či som kompetentne vyrovnaná s vlastnou lenivosťou, aby som sa niekde priznala, čo som stihla/nestihla. Nakoniec to ale nebolo až také hrozné, si aspoň myslím. A úspechy:
že nech si vychutnáte tie detailné prechody z čiernej do modrej a zelenej a moju vyschýnajúcu fixku

Trinásty marec bol normálny deň. Nie normálny ako stav, normálny ako slovo – otrepaný, neurčitý, nezaujímavý, osempísmenový.
V tento nekreatívny deň vstala Summer o osem pätnásť z dôvodu obávanej návštevy jej sexy zubára v stredných rokoch. Prečesala si vlasy a presne desať minút strávila pri rozhodovaní, čo je „moc bodiek“ a čo stále spadá do normy. Na raňajky si spravila milkshake s kávovou príchuťou a obula si o číslo menšie baleríny.
O kilometer a pol ďalej vzdušnou čiarou a o hodinu skôr sa zobudil Finn s otrasným hniezdom na hlave a zaschnutými slinami na vankúši, o ktorých pôvode nechcel vedieť nič konkrétne. Na zoznam „dôsledky dneška“ si s kefkou v ústach pripísal: dvojitá návšteva čistiarne, a na zhoršenie nálady si o päť minút na pyžame našiel fľak od pasty.  Na raňajky zjedol polovicu jablka pred tým, ako v druhej našiel červíka a zabudol vysypať kôš. (a tak ďalej...)
konečne som niečo napísala a cítim (lebo chcem, ale to je o inom), že sa do toho možno znova dostávam

Tým by som asi s úspechmi skončila. Tie ostatné nemám ako dokázať a viem, že mi inak nikto neverí (a teraz sa usmievam sama pre seba, bang, bang I shot me down).
Posledný deň úplného voľna si vychutnávam s chuťami na brownies, ktoré hádam konečne upečiem, keď nájdem recept, debatami o nebolestivej smrti s pocitmi a osude a osudových láskach. Popritom počúvam celú diskografiu All Time Low (som tu a milujem ich) a pijem studenú kávu. Tú som vlastne už dopila, takže idem pre ďalšiu, mala som ťažkú noc so snami o výpredajoch a stratených ponožkách. Keby niekto vedel, čo to znamená, neplatím, ale mám rada amatérske výklady snov.
Goodbye demidž a tiež Copenhagen + cmuk z dobrej nálady.

5 komentárov:

  1. krasne nakreslene, a genialne napisane! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Keď počúvam ATL tak naplno = všetky albumy.. čiže viem o čom hovoríš, haha. Ja sa prázdnin neviem dočkať (už iba týždeň!) aby som sa konečne vyrovnala s mojou nevyrovnanosťou a tiež začala opäť písať nejaké zmysluplné vety.
    P.S. Ten obrázok je suprový!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. super obrázek! A divný sny mám taky, a to natolik divný, že každý ráno listuju babiččiným starým snářem a snažím se dohledat význam. A to jsem na snáře nikdy nevěřila..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja keď som nenašla v tom mojom ponožky, rozhodla som sa naň znova srať tak na pol roka :D

      Odstrániť
  4. Moc pěkně napsané, něco na tom bude :-) krásný obrázek

    OdpovedaťOdstrániť