utorok 25. februára 2014

Mandľová zmrzlina


Mala by som prestať nazývať dokumenty a priečinky názvami Nič, Nič1, Nič2, Nič a nič, žiadne nič. Lebo aj keď sa mi to najskôr nezdá ako zlý nápad, väčšinou zabudnem, čo tam je a ak chcem niečo nájsť, nájdem vždy niečo iné. Najviac ma sklamalo, keď som už prekutrala všetky ničotické dokumenty a našla jeden s názvom Vôbec nič a vôbec nič tam nebolo.
Každopádne sa pripísalo do zoznamu mojich obľúbených slov, ktorý som si ešte nezaložila, ale ak by som to urobila, sedel by na poličke v mojej hlave hneď veľa šedej listiny nesympatických ľudí(čierna listina je príliš krutá) a ód na mandľovú zmrzlinu.
Každopádne..prierez toho, čo som našla v nič dokumentoch:

A hlasy v mojej hlave sa nechcú zastaviť.
Neprestanú a nezmiznú a ja ich môžem len premieňať na slová a tváriť sa, že to, čo píšem je niečo viac než je. A ty si mi povedal, že nie som taká, aká mám byť a ľudia si o mne myslia až príliš pekné veci.

„Č
o si povedala rodičom?“
„Že idem von.“
„Nepýtali sa s kým?“
„Pýtali.“
„Povedala si im?“
„Nie.“
Povedal si, že nevidíme veci, také aké sú, ale také, aký sme my. Moje vnútro potom musí byť tmavým miestom, lebo to je to, čo vidím.

Inokedy.“
„Inokedy čo?“
„Inokedy by som bola iná.“
Od tej chvíle, od toho večera som si uvedomila, že som nikdy nepatrila medzi tých dobrých.
„Inokedy by si prišla?“
„Nie.“
„Preto žijeme teraz.“
„Inokedy by si prišiel ty.“
„Inokedy, ale nie teraz.“

„Na svete je málo dobrej hudby,“ prikývol. Bola preňho príliš dramatická, melancholická, emocionálna a nerozvážna. Bol pre ňu príliš realistický, rozumný a sarkastický.

A ak láska dokáže meniť ľudí k lepšiemu, tak čo ku tebe cítim, že sa správam horšie?

Pomaly zisťujem, že neverím na "zázračných jednorožcov" a v to, že všetko bude dobré. Možno nebude dobré nič a možno všetko. Bude to tak, ako to má byť. Pretože keď stratíme niekoho, uvedomíme si, že nás klamal a predstierame nezáujem pretože... prečo? Prečo by nás mal zaujímať niekto, kto nás zradil?


V ten večer sme to boli my
a sedeli sme na studenom chodníku, z ktorého mi mrzol zadok.

Vavá 

3 komentáre:

  1. tak čo ku tebe cítim, ty vaječná socka? láska to nebude, ale ostatné možnosti majú príliš veľa písmenok a môj cmuk pre teba, teda: cmuk (A)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vy dve obe ste fakt neobyčajne super!

    OdpovedaťOdstrániť