pondelok 11. augusta 2014

O morskom šaláte, lesných jahodách a pukancoch

Keď dopozeráte nejaký seriál, nastane taký pocit prázdnoty. Možno to znie až príliš dramaticky na to, ako nepodstatné to je, ale momentálne ma táto prázdna divácka diera zožiera. A preto, že som spasiteľ sveta a veľký filmový odborník odkedy som si založila účet na csfd, rozhodli sme sa s Vavou oboznámiť vás s našimi obľúbenými rozprávkami.
Moja absolútne najobľúbenejšia rozprávka, ktorú už asi nič neprekoná, vzhľadom na to, aké hlúposti teraz točia. Na pohľad neobyčajne milé, na posluch ešte lepšie.
O tom, ako sa dá vďaka zvedavosti objaviť druhá matka, získať čudných susedov, šedivo-smutný dom, pár rukavíc a kožnú chorobu. 
morský šalát hodnotí: 10/10

Igor nie je až taký dobrý a verím, že existuje menej ľudí, ktorých bude baviť, aj keď majú viac ako dvanásť. Napriek tomu, že príbeh nebol až taký skvelý, pomocníkov pomocníka Igora upiekli dobre.
O tom, ako sa ničia korporácie, o odpornom masochistickom králikovi skeptikovi, precitlivenom Brainovi, trpiacemu kvôli disgrafií a nevygumovateľnosti centrofixy. Na viac hriechov si nepamätám.
morský šalát hodnotí: 7/10


Už niekde tu sa dá pochopiť, že holdujem skôr "burtonovským rozprávkam" ako našuchoreným princeznám (tiež už mám na to svoj vek). A teraz konečne niečo priamo od Burtona. Deväť (ha, ha, ha...) alebo Číslo deväť už neodporúčam pozerať s malou sestrou, vznikajú tu traumy, občas.
O tom, ako by vyzeral Ja robot animovaný a po burtonovsky. A v neposlednom rade o tom, že netreba mať rád stonožky, bábiky a rozhodne nie bábiky zo stonožiek. Či opačne?
morský šalát hodnotí: 7,5/10 


Jedna z najlepších rozprávok, aké som kedy videla. Úžasne spracované, nakreslené, vymyslené...a tancujúce kostričky sú chytľavé. A nie je to tak morbídne, ako sa môže zdať z nadpisu(možno trochu). 


O zaľúbených kostričkách, sympatickom červíkovi, smutnej neveste a divných ľuďoch pod zemou na zemi.
lesná jahoda hodnotí: 9/10 
Stred ma baví len tak polooblačne, ale začiatok a koniec je super! A je tam dom letiaci vďaka balónom z komína, z čoho som nadšená a verím, že aj každý iný človek by bol.

O dobrodružstve, otravnom skautovi, živote, lietaní, pštrosovi a v neposlednom rade o správnom šetrení.
lesná jahoda hodnotí: 7,5/10

Táto rozprávka má 6 minút(a 33 sekúnd) je čiernobiela, nič tam nehovoria a mám ju najradšej zo všetkých. Náhody sa stávajú a niekedy tým náhodám niekto/niečo pomôže.
O úradníkovi, vlakových staniciach, rúži a o tom, aké dôležité je naučiť sa skladať lietadielka.
lesná jahoda hodnotí: 10/10

Som rada, že nie všetky rozprávky sú o šťastných zaľúbených koncov, zaľúbených koncov plných šťastia a šťastných koncoch, ktoré sú šťastné len preto jedno. Vidím to tak, že tento týždeň strávim veľmi užitočne pri filmovom/rozprávkovom maratóne a budem rada, ak sa pridáte (pukancov mám dosť).

Vava a Eli
Eli a Vava

3 komentáre:

  1. zbožňujem Papermana! :)) aj Up :3 a aj ja by som si už mala povedať, že som z princezien vyrástla haha, ale toto leto bežím Disney maratón a už mám za sebou aj Sleeping Beauty či Cinderellu, a mnoho ďalších :D na to aká ja dokážem byť v reálnom živote "with no feelings" ma to samú prekvapuje :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Up je krásna rozprávka. na Mŕtvu nevestu sa už dlho chystám :) To posledné mi príde strašne zlaté. Ak sa mi to podarí nájsť určite si to pozriem...
    (http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tu to nájdeš :) http://www.dailymotion.com/video/xzt3vb_paperman_shortfilms

      Odstrániť