streda 16. októbra 2013

Rozospaté rána

„Ešte raz budeš meškať a dám ti neospravedlnenú!!!“
Verím, že nie som jediná, na ktorú sa táto desivá veta vyrútila z úst triednej učiteľky. Ranné vstávanie. Dve slová, ktorá vám, alebo aspoň mne, dokonalo pokazia deň. Moje vstávanie  trepanie sa z postele má 6 fáz:
6:30 zvoní budík, vypínam budík
6:45 zvoní druhý budík, chytím mobil do ruky a presviedčam sa, že dve minútky spánku nezaškodia
6:55 jedným okom prižmúrene pozerám na mobil, zatiaľ, čo mi moja lenivosť našepkáva, že by som mala vstať o siedmej, pretože je to sympatickejšie číslo
7:05 preklínam svoju perinu. Je príliš ťažká a nemám silu odhodiť ju
7:10 uvedomujem si, že sa nestihnem učesať
7:15 volá mi mama, aby som vstala z postele a ja VSTÁVAM, pozriem sa na mobil a hystericky vyskočím z postele zmätene behajúc po izbe, hľadajúc veci do školy.


Na svete sú tri skupiny ľudí. Prvá skupina sa usmieva a presne vie, ako sa cítim každé ráno. Druhá skupina znepokojene dvíha pravé/ľavé obočie, možno obidve a nechápe, čo za rebela to som. A tretia skupina, tak tá je úplne mimo a pravdepodobne to nečíta. Ak patríte do druhej skupiny, je mi ľúto, ale toto nie je článok pre vás. Ak patríte do tretej a čítate to, tak do nej už  zrejme nepatríte. A pre prvú skupinku tu mám nasledujúce rady, čo robiť v podobných situáciách.
1. Viem, že sa vám chce jačať a rozbehnúť sa po dome, zmätene hľadať učebnice, nahádzať do seba raňajky a šprintovať do školy. No najdôležitejšie je nestresovať. Dvakrát sa zhlboka nadýchnite a uvedomte si, že tých pár minút spánku vám už nikto nezoberie. (A zmätenosť vás zbytočne zdrží)
2. Ako prvé, po upokojení, si nachystajte tašku do školy. V pohode si tam nahádžte všetky učebnice, čo vidíte. Je väčšia pravdepodobnosť, že zoberiete aj tie správne.
3. Zhrabnite zo stoličky či skrine oblečenie. Hocijaké. Nerozmýšľajte nad správnym tričkom či dokonca blúzkou aj tak budete celý deň znepokojení tým, čo máte na sebe.
4. Z chladničky či skrine si zoberte dobošku, lebo po náročnom behu do školy budete hladní. A nezabudnite na pitie!!! Nikomu nepomôže, keď prídete načas, ale v strede dňa vás budú musieť odviesť domov, lebo vám je zle.
5. OBLEIKAŤ sa môžete aj PO CESTE. Nerozmýšľajte nad tým, že sú vonku dva stupňa a vy tam nacvičujete rýchlo chôdzu v rifliach, tielku, teniskách, ruksakom v pravej ruke a oblečením v ľavej. Pokojne na seba hádžte tričko, mikinku, šatku, bundičku, rukavičky a smejte sa ostatným do tváre, že sú suchari, ktorí sa obliekajú doma. Tento spôsob je praktický a zaručene vám zachráni pár minút.     
 6. Načo sa česať? Rozpustené a strapaté vlasy sú predsa COOL! No pre istotu si zoberte gumičku a vlasy si cez hodinu nenápadne poupravujte, nech nevyzeráte ako z maštale.
7. Po ceste si vymyslite nejaké uveriteľné ospravedlnenie. Napríklad, že vám škrečok zožral ponožku a kým ste hľadali druhý pár, rybičky v akvárku vám ukradli kľúče od domu, zatiaľ, čo vás pes vám žral domácu úlohu. Alebo sa zahrajte na chudiatka a povedzte, že ste zmeškali autobus, hoci bývate desať minút od školy.

A to je všetko! Celkom jednoduché, však? Dúfam, že vám mojich 7 rád aspoň trošku pomôže a prajem vám silu pri zajtrajšom vstávaní.
Vaša večne prispatá
                                       Vava 

8 komentárov:

  1. Úsmev od ucha k uchu - áno patrím do prvej skupiny :3
    S tými rybičkami - ah to musím vyskúšať, len dúfam že zabednená hlava - alias učiteľka - pochopí aké to je pre mňa strašné :)
    Ja do školy pravidelne nestíham, no občas mám aj šťastie :)
    napríklad minule môj mobil protestoval a nezobudil ma a tak som vstala o pol deviatej (mama spala tiež) a tak som ostala doma :) nevadí, ďakujem mobil - zachánil si ma pred písomkou !
    Inač pekný post. Svieži a taký hm jahodový :3
    Veľká vďaka za rady ty jahodová čarodejnica, čo mi očarila blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. lepšie ostať doma, ako prísť o jedenástej do školy, lebo to už je trápne priznať, že si zaspal (trochu dosť). mám z vlastného blogu chute, smutné... a len tak mimochodom, asi to vnímaš, ale my sme tu dve (čarujem len ja, Vava zas iva zaspáva a oblieka sa pred vodičmi, zadarmo) :D

      Odstrániť
    2. Hej všimla som si :)
      neviem, prečo som predpokladala, že si to písala ty :) ... no jo budem sa musieť lepšie dívať a hádam už si vás nezamením :3 lebo už druhý krát, by to bolo tak isto trápne ako sa priznať poobede, že som zaspala :) Takže ako ty ty vravíš - celkom dosť, ak nie ešte viac :)

      Odstrániť
  2. u nas na škole tolko ludi meškalo rano do školy a nič nepomahalo... že nam posunuli vyučovanie na 8:20 :D ... no proste umelci :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. haha, mne sa stane, že zaspím, asi tak raz za rok, ale vtedy to veru stojí za to a robím presne to čo tu opisuješ:)
    www.70sukienmala.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Náš autobus do školy raz zrazil srnku (naozaj! :( ) a nikto mi to nechcel veriť. Ja som ten prípad, čo sa ešte donúti vstať, ale keď zlyhá mobilobudík, tak tie zhony dobre poznám :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som ten typ, ktorý keď už zvoní budík, tak vstane, ale keď ma sklame aj ten tak už je to dosť veľký zhon :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mám to tak podobne, vlastne, ja vstávam rada, hlavne cez víkend, lebo čím skôr vstaneš, tým máš viac hodín voľna a la pozitívne myslenie :D

      Odstrániť