sobota 7. decembra 2013

Pijem čaj a vonku sneží


 
Pod vodou sa zdá všetko iné. Okolitý svet sa zmení na málo rozoznateľné machule a hlasy nadobudnú iný, tmavší tón. Stanete sa niečím ľahkým a nepodstatným pre svet. Vaše vlasy si voľne plávajú povedľa vás a v tom momente sú krajšie, než hocikedy predtým. Čo je však najpodstatnejšie, keď ste pod vodou vašim jediným problémom je vzduch. Je to jediná spojitosť medzi vami a svetom. Všetko ostatné vylietava hore ako bublinky. Pekne jedna za druhou, až kým nepuknú niekde v neznáme, nad hladinou. Započúvala som sa do šumivého zvuku a otvorila oči. V tom momente ma netrápilo, že ma budú po vynorení páliť. Ľavú ruku vystrela dopredu a sledovala ako sa vlní v rytme vĺn. Pod vodou je všetko tak krásne. Iné. Niekto ma chytil za rameno a ja som sa ocitla znovu v realite. Prstami som si prešla po očiach....
Mala som dnes chuť napísať príspevok, ale moja hlava akoby sa zmenila na prázdnu dieru a neprichádzal žiaden nápad. A tak vám len poprajem pekné vianoce. Dúfam, že si ich nenecháte pokaziť nevkusnými ozdobami, stresmi z darčekov a nepríjemnými ľuďmi. Pite horúcu čokoládu, kávu, čaj alebo niečo, čo vám chutí, zabaľte sa do hrubej deky a pozerajte s priateľmi filmy. Noste čapice, šály, rukavice a odfukujte si z nosa snehové vločky.
(A nezabudnite, že je ten pravý čas vytiahnuť korčule!)    

4 komentáre:

  1. Teraz mám chuť ponoriť sa do ľadového jazera a nechať všetko pomyselne plávať niekde nadomnou...
    PS: korčule sú už vytiahnuté ! :3
    PPS: tebe tiež krásne vianoce, také aké ich miluješ, také aké by si ich chcela mať

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hned bych šla na brusle, ale ještě tu není taková zima :-( :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vianoce si veru pokaziť nenechám! :) Hneď by som išla na korčule, keby nebolo toľko učenia. A ten text s vodou je fakt krásny, fakt :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pri tých bublinkách som jednoducho nemohla odolať
    http://data3.whicdn.com/images/31689161/tumblr_l13c5b0Lg01qb7evco1_500_large.gif

    OdpovedaťOdstrániť