sobota 18. januára 2014

Chcela niečo napísať, nevedela, čo


Keď máte starších súrodencov na vysokej, ostatní príslušníci rodiny očakávajú, že už aj vy presne viete, kam pôjdete a čo budete robiť. A tu sa pristaví tá ťažká a nepochopená otázka:
„A ty? Čím chceš byť?“
Neviem, či chápete, čo tým myslím alebo či pri tom tiež máte rovnako stiesňujúci pocit, ako ja. (A možno ten pocit mám len ja, lebo viem, že moji starší súrodenci sú bytosti inteligentné a oplývajúce logickým myslením a na ich školu by som sa nedostala, ani keby som chcela...)
Ale to nie je podstatné, pretože hoci neviem, čím chcem byť, viem ,kým chcem byť. Chcem byť človekom, ktorý....
-bude spokojný zo svojim životom
-nebude strácať kľúče, peniaze ani ľudí
-bude pre niekoho vzorom
-nájde svoju spriaznenú dušu
-bude pomáhať ostatným
-bude písať a hovoriť o niečom alebo o ničom spôsobom, že ľudia budú šťastnejší
-bude mať rodinu a priateľov na prvom mieste
-si nechá zatúlané zvieratko a bude sa oň starať
-bude mať vlastný dom/byt/karavan/možno len izbu zariadenú úžasne a podľa seba
-sa nebude báť povedať, čo si myslí a bude stály vo svojich presvedčeniach
-miluje svoje prácu a všetko, čo robí
-sa bude smiať tak nahlas, že sa začnú smiať aj ostatní
-bude kreatívny a inšpirujúci pre ľudí okolo
-sa nevymení za „lepší a modernejší“ model
-sa odnaučí vzdávať a písať tri bodky...
Našla by som toho aj viac, ale podstatou je, že....vlastne ani neviem( :D ) Asi chcem byť len tým, kým som, ale lepšou a vyrovnanejšou. Byť šťastná a byť dôvodom, prečo sú šťastní ostatní. A nato zatiaľ neexistuje žiadna vysoká škola. (keby existovala, bola by preplnená zbytočnými predmetmi zo psychológie, etiky a boli by tam nesympatickí profesori píšuci zbytočne hrubé knihy).


Fotky, ktoré sa záhadným spôsobom dostali do mojich rúk, sú úplne odveci a nehodia sa k tomu, čo som napísala 
Photo by my brother(netuším, čo to je, ale je mi to sympatické)

(najlenivejší člen rodiny)
http://www.youtube.com/watch?v=pfvUDLvtRFE
To je odo mňa na dnes všetko ale ak by ste poznali nejakú dobrú a zaujímavú vysokú školu, tak poraďte ;).

Vavá

5 komentárov:

  1. O dva roky maturujem a preto sa tu už dlho povaľuje otázka kam ďalej. Dnes som bola navštíviť starých rodičov a pravdaže padlo aj to. "Kam ďalej?" Vravela som, že neviem. Že rozmýšľam o mnohých veciach, ale stále neviem. Mama ma hneď prerušila, že čo to trepem, veď viem kam ďalej. Raz som totiž povedala, že možno sa vydám na cestu tlmočníctva.. Teraz si všetci myslia, že je to môj hlavný cieľ. Ja však nie. Rozmýšľala som o toľkých možnostiach. Naštvalo ma však, že keď som povedala "neviem", mama ma hneď opravila, že "viem". No, ona vie asi lepšie nad čím rozmýšľam ;)...
    Týmto som asi len chcela povedať, že viem ako sa cítiš. Pekný deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som sa tiež nevedela rozhodnúť a niekedy rozmýšľam, či smerujem tam, kam som chcela... Ale na škole napokon možno až tak nezáleží, pokiaľ nie je fakt hrozná :D Alebo pokiaľ nemáš presnú vysnívanú predstavu, čím chceš byť... Keby sa tie body podarilo splniť aj mne, to by som bola šťastná! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kým chcem byť, v tom mám celkom jasno, len občas narazím a zistím že konám úplne inak, mimo svojich zásad... No čím chcem byť, to mi už dlhú dobu robí starosti. Chcem skúšať mnohé zamestnania, chcem byť herečkou, prekladateľkou, spisovateľkou chcem robiť kopu vecí no zožiera ma pocit, že v ničom nie som dobrá...
    Čo chcem povedať je, že asi sa už nad tým nejdem trápiť... budem všetkým a keď mi jedno nevyjde, okej, skúsim druhé...len ako si vybrať tú správnu školu, keďže neexistuje jedna, kde by sa dalo študovať všetko, čo ma baví a čo by som chcela skúsiť.
    Podľa mňa by mali vymyslieť školu, kde sa dajú študovať všetky odbory, ktoré daného človeka bavia, veď kto sa má vedieť rozhodnúť za tak krátku chvíľu.
    Kto ma preboha vedieť, čo chce robiť ?
    Okej, ale to už som zas a znova odveci :3 Tiež viem ako sa cítiš ( blbosť - neviem -ale viem si to predstaviť). A myslím, že aj tvoji inteligentný súrodenci mali rovnaký problém a aj ty prídeš na to čo chceš v živote robiť, a aj keď to bude to čo nechceš stačí sa vrátiť a začať odznova, pretože máš kopu času robiť chyby.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne :)

    http://victorys-diary.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť